Prstomet (Fingerdisc) – slovenski proizvod

  • spodbuja koncentracijo
  • omogoča taktično razmišljanje
  • sproščanje/ stiskanje ploščkov za sprostitev
  • izboljšuje koordinacijo roke – oči
  • z igro se povezujejo in združujejo generacije.

 

24.99 

Najnižja cena je bila 24.99 .

Cilj igre je s čim bolj natančnim metom velike ploščke približati malemu ploščku. Igro igrata 2 ali 4 igralci (2 dvojici). Zmagovalec igre/niza je igralec (dvojica), ki prej osvoji 13 točk. Ob medsebojnem dogovoru se lahko igra na več osvojenih nizov. Uživajte v igri! Včasih smo tej igri (ko še ni imela enotnih tekmovalnih pravil) rekli kar “balinčkanje” … ponekod jo še danes tako imenujejo. “Balinčkanje” je tradicionalna slovenska igra (v sosednjih državah jo ponekod poznajo kot boccia discs ali petanque discs) in ima korenine v Istri, kjer so pastirji ob druženju metali ploščate kamne. V 70. in 80. letih so kamne zamenjali sodobni materiali; plastika in zametki gume. Ploščki so ob druženju prinesli veliko veselja, so se pa zaradi trdote nekontrolirano odbijali. Leta 2005 je skupina zanesenjakov zapisala enotna pravila balinčkanja in zaradi poimenskega razlikovanja od balinanja so balinčki postali ploščki, igra pa je dobila slovensko ime prstomet. Ker želimo igro predstaviti tudi zunaj slovenskih meja, smo prstometu dali mednarodno ime -– Fingerdisc.

Zakaj so ploščki za prstomet Fingerdisc drugačni od »balinčkov«?

Slovenski izdelek – Fingerdisc smo zasnovali in izdelali v Sloveniji. Pri izdelavi smo upoštevali vse predpisane tekmovalne zahteve in specifikacije.

Vsak plošček je teže cca. 75 g in premera 100mm, s 15 mm luknjo v sredini. Prav tako smo upoštevali tudi obojestransko simetrijo ploščka (trije zunanji 10 mm valovi, 6 mm ravnina in en notranji 8 mm val) za bolj natančen met! Ploščki so izdelani iz posebne gume, ki se v celoti reciklira. Guma je posebej izbrana zato, da omogoča prožnost in visoko trenje za kar najboljši oprijem ploščka ob pristanku (brez odboja). Primerni so za igranje na betonu, asfaltu, travi, keramiki, parketu, laminatu, pesku, lesu, parketu…kjerkoli. Ovojna embalaža vsebuje osnovna pravila igranja v slovenskem in angleškem jeziku.

Ploščki se kompaktno shranijo na priročno držalo. Z le 0,68 kg in majhnim obsegom (15x12x10cm) je igra enostavna za prenašanje … vedno s teboj!

Igra ima ogromno prednosti za vsakogar:

  • spodbuja in izboljšuje koncentracijo
  • omogoča taktično razmišljanje
  • sproščanje/ stiskanje ploščkov za sprostitev
  • izboljšuje koordinacijo roke – oči
  • z igro se povezujejo in združujejo generacije.

Proizvajalec: Trapez

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.